Пореден успех на възпитаник на Регионалния център в Оряховица

Шестокласникът от Бургас Валентин Митев достигна до бронзово отличие на 16th international mathematics and science olympiad (Nov 26th – Dec 1st 2019 Hanoi, Vietnam) На проведената 16th international mathematics and science olympiad в Ханой – Виетнам сред членовете на българския отбор бе и Валентин Найденов Митев от Математическата гимназия в Бургас, шестокласник, възпитаник и на Регионалния център по извънкласно образование в с. Оряховица. В оспорваното състезание по математика младежът достигна до бронзово отличие само на 2 точки от среброто. Това е поредното международно отличие за младия бургаски математик. През м. юли 2019 г. в отбор с представители на Украйна, той завоюва златен медал на състезанието „Математика без граници“ в Несебър. През 2017 г. бе и вицешампион на Азия на състезанието в Банкок.

Тази година започна отлично за Валентин, който спечели националното състезание „Хитър Петър“. На 7 декември т.г. лично президентът на Международната федерация за национални математически състезания проф. Кирил Банков ще го награди с поредното му отличие – златен медал на есенния кръг на турнира „Математика без граници“.

От 2 до 5 януари 2020 г. в с. Оряховица се предвижда провеждането на подготовка за предстоящото открито първенство по математика на Азия (1 – 3 август 2020, Южна Корея- Сеул). Записването за участие става чрез електронен адрес yanakovacheva@yahoo.fr . Утвърдените за подготовката ще получат потвърждение до 20 декември 2020г.

Любомир Любенов