Третокласници от ОУ“Георги Райчев“ отличени в Национален конкурс

Старозагорски ученици са класирани на призовото трето място в своята категория в много оригинален Национален конкурс. За шеста поредна година Сдружение “Усмивка”  с подкрепата на Община Бургас организират конкурса-кампания „Казваме ДА на усмивката в училище!“

Трети „Б“ клас от ОУ“Георги Райчев“ с преподаватели Гергана Тофтисова и Кремена Георгиева са класирани на трето място в своята категория /трета от общо 5/ – „Най-усмихнати ученици от 2-4 клас“. Всички отличени в конкурса ще получат наградите си утре на специална церемония в Областна управа-гр.Бургас. Те ще получат електронни сертификати и грамоти като посланици на усмивката.

„Покажи на света, колко е хубаво да се усмихваш и карай другите около теб да се усмихват! Целта ни за тази година са 1000 усмихнати училища!!! През 2018, над 800 усмихнати училища и над 10.000 усмихнати деца подкрепиха усмивката в училище!“ – призоваха в началото на кампанията организаторите.

Тази година конкурсът се проведе през  Instagram! Трети „б“ клас на ОУ „Георги Райчев“ изпрати оригинален колаж от снимки с всички 16 ученици в сплотения, артистичен клас.

Както всяка година, журито на Сдружение “Усмивка” отличава най-креативните снимки в пет категории

Първа категория „Най-усмихнати деца в детската градина“

Втора категория „Най-усмихнати първолаци“

Трета категория „Най-усмихнати ученици от 2-4 клас“

Четвърта категория“Най-усмихната прогимназия 5- 8 клас “

Пета категория „Най-усмихнати гимназисти“

Сдружение УСМИВКА е създадено през 2006 година с целта да подобри живота и здравето на децата в България с весели и информационни кампании и събития. За нас и нашите цели

„С реализацията на над 1000 събития и национални и регионални конкурси като “Най-усмихнат клас на България” , ” В очакване на Коледа”, “Да прогоним злото да бъдем по-добри”, “Фестивал на куклите”, “Стотинковата война”, “Фестивал на хляба”, “Подари Коледа на дете”, “Накарай някого да се усмихне”, “Ритъмно-барабанна терапия за деца аутисти”, “Силата на татко” и много други, ние неуморно казваме да на уважението, сплотеността, подкрепата, партньорството, толерантността и хуманността в обществото. Ние искаме да дадем позитивен пример на нашите деца днес, за да могат те да изградят по-добър и хуманен свят утре. Ние казваме не агресията и насилието и се опитваме да покажем не само в училище, че те могат да бъдат преодолени лесно –  с искрена усмивка. Усмивката прави силата!“ – казват от Сдружение „Усмивка“.