Стартираха Дните на възхвала на Св. Климент Охридски

С ритуално запалване на огъня и издигане на флага на 21 ноември 2019 г. започна 16-то издание на 10-дневните Дни за възхвала на Свети Климент, архиепископ Охридски в НЧ „Св. Климент Охридски -1858“ Стара Загора. През първия ден беше представена книгата „Кът от моята Вселена“– стихове и песни с автор Цветана Балева; Ретро изложба на възпитаници от Школата по изобразително изкуство „Зографче“, с ръководител Пеньо Радев; Представяне на книгите „Душата ми на пътя“, с автор Георги Христов и „Косите на Авесалом“ на Димитър Радев.

На 22 ноември, от 16:00 ч. ще се проведе 24-то издание на конкурса за детска и юношеска поезия „Христо Кацаров“.

На 23 ноември от 17:00 ч. ще бъде представена пиесата „Страшни смешки, смешки страшни“ – постановка на театрална школа „Самодейни таланти“ с ръководител Стефан Борисов.

На 24 ноември от 17:00 ч. е представянето на „Корените в мен“ – поетичен спектакъл на театрална студия „Движение“ с ръководител Светла Тодорова.

На 25 ноември 2019 г. от 11:00 ч. в храм „Св. Въведение Богородично“ ще бъде отслужен водосвет и благодарствен молебен, посветени на Св. Климент архиепископ Охридски. Ще бъдат осветени и читалищните награди.

В 18.30 ч. със слово на председателя на читалището д-р Иван Аяров ще започне тържественото честване на патрона Св. Климент Охридски. Ще бъдат наградени заслужили читалищни дейци. Ще се представи концерт на читалищни колективи за наградените, дарителите и гостите.

На 26 ноември от 18:00 ч. ще се състои литературно четене, посветено на Св. Климент от поети от клуб „Димитър Подвързачов“ и гости.

На 27 ноември от 14:00 ч. „Завръщане към корените, за да съхраним народността и духовността през годините, уповавайки се на българския фолклор“ – организира Дамско дружество „Райна Княгиня“. В 18:00 ч. кратко житие на Св. Климент Охридски“ ще бъде представено в Историческо дружество „Българска орда“; От 19:00 ч. – любими песни ще изпълни Борислав Недев.

На 28 ноември от 10:00 ч. Клубът на учителите ветерани „Св. Климент Охридски“ ще представи събитие под надслов „Славим делото на Св. Климент Охридски“.

От 16:00 ч. започва 16-ти конкурс за художествено слово и рецитаторско майсторство „Език мой, ангелогласен“. От 18:00 ч. Пчеларско дружество „Липа“ организира беседа на тема „Грижа за пчелите и пчелните семейства през зимния период“.

На 29 ноември от 10:00 ч. рецитал „Похвално слово за Св. Климент Охридски“ ще изпълнят ученици от четвърти клас на НУ „Димитър Благоев“. От 18:00 ч. „Да пеем и танцуваме заедно“ – младежка програма на читалищни формации.

На 30 ноември от 19:00 ч. започва концертът на Вокално инструменталната група на читалището с ръководител Любомир Горбанов.

В 21:00 ч. ще бъдат закрити Дните на възхвала.

Dolap.bg