Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ за ДГ“Светлина“ и Операта

„Детска градина Светлина и Държавна опера Стара Загора – очаквано добра комбинация! Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2019 ни връчи Държавна агенция за закрила на детето в новата за тази година категория „Значимо партньорство“.  Наградата получихме за съвместния проект с операта „Viva La Musica“ – информира директорът на ДГ№10“Светлина“ Йоанна Димитрова.

През настоящата година за втори път Държавната агенция за закрила на детето връчва Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“. Церемонията е била на 20 ноември в Стъклената зала в столицата.

Основен критерий, по който се присъждат отличителните знаци е приносът в грижата за децата и за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за тяхното пълноценно развитие. Връчването на наградите е било точно в деня, в който се навършват 30 години от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето. Този факт е припомнила  на церемонията председателят на ДАЗД Елеонора Лилова. Тя е посочила, че в новата номинация тази година за „Значимо партньорство” е имало  изключително висока конкуренция на всички, които са подали предложения.

За отличията можеха да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, доставчици на социални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа и читалища. Наградените са определени от седемчленна комисия под ръководството на председателя на ДАЗД. Наградите се определят в съответствие с предварително разработени критерии по отделните категории. Отличителният знак се връчва за постижения в следните четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство.

Лично социалният министър Бисер Петков е връчил специалната награда и статуетка в категория „Устойчиво развитие” за първо, второ и трето място.

През настоящата година за втори път Държавната агенция за закрила на детето връчва Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“.

Долап.бг