Седмица на християнското семейство в СУ“Железник“ и ДГ“Звездица“

На 21 ноември отбелязваме Деня на християнското семейство.

Ученически съвет при СУ“Железник“ подготви цяла седмица с инициативи за този прекрасен православен празник. Днес ние бяхме гости на специално тържество в група „Дъга“ в детската градина в квартала. В групата се провеждат ежеседмични часове по религия с преподавател Милена Иванова. Много молитви, стихове за семейството и песни са научили децата за краткото време от началото на учебната година.

Страозагорските отци Живко и Димитър бяха специални гости, както и баби, мами, все членове на семействата на децата.

Г-жа Иванова разказа с цветни картинки на всички ни историята на този хубав православен празник. Отец Живко каза, че днес е ден за празнуване и точно затова децата са избрали именно 20 ноември – денят преди въвеждането на малката Мария в храма Божи.

Отците благословиха всички за здраве, а учениците подариха на мъниците кошница с материали за рисуване и сладка почерпка.

Малките възпитаници на г-жа Бистра Желева и г-жа Надежда Иванова посадиха своето първо дръвче – кипарис, в чест на празника.

Защото, както пеят малките сладури „човекът без семейство не може да живей!“.

Седмицата, посветена на Деня на християнското семейство, започна с шестокласниците на г-жа М. Ненова от СУ“Железник“, които готвиха и се забавляваха с Деница – майка на Ивайла, която бе така любезна да ни отдели деня си и да покаже лесни вкусотии.

Ден втори също започна ароматно, вкусно и и весело. Учениците от 7 Б клас на г-жа Таня Дончева се бяха подготвили за обилна закуска с пилешки хапки с корнфлейкс, чеснов сос /да, рано сутрин, защо не!/ и още тиква с мед, домашни кексчета, баница и др. вкуснотии. За обяд пък имаше бисквитена торта, която може да стигне за всички ученици от училището.

От началото на седмицата всеки ден ученици от СУ“Железник“ заедно се забавляват с деца от ДГ“Звездица“.

 Траяна Кайракова, педагогически съветник

СУ“Железник“

Снимките са от събитията днес