Кучетата лекуват с енергия, котките – с ток и ултразвук

Хората, които имат куче в дома си, по-рядко страдат от високо кръвно. Когато човек гали куче, и особено ако това куче е неговият домашен любимец, ритъмът на сърдечните му свивания се забавя, дишането му става по-равно, мускулите се отпускат.

Тези параметри се доближават до показателите, които има човек, когато чете книга в състояние на пълен покой. Може би точно поради този факт собствениците на кучета, които са преживели инфаркт, оздравяват в деветдесет и четири процента от случаите.

Напоследък все по-често се регистрират случаи на деца, които страда от пивошено кръвно налягане. При възрастните резките скокове на кръвното налягане увеличават риска от сериозни кардиологични заболявания.

Точно заради това присъствието на куче в дома може да предотврати подобни здравословни проблеми. Кучетата успокояват хората, които страдат от тревожни състояния и са с разстроени нерви.

Кучетата лекуват с енергия, котките – с ток и ултразвук

Кучета-компаньони действат добре на хора, които страдат от различни психични заболявания. Тези животни чувстват физическите промени, които стават в организма на един епилептик, например, и предупреждават стопанина си за идването на пристъпа, като дори могат да му донесат и лекарство.

Всичко това се дължи на факта, че кучетата излъчват много положителна енергия. Това е защото всички процеси в организма им се случват много бързо.

Ако сте съсипани от работа и сте уморени, просто поспете час-два до кучето си и ще се събудите, изпълнени със сили и желание за работа. В слюнката на кучета се съдържа фермента лизоцим, който разрушава обвивката на бактериалните клетки.

Котките пък лекуват благодарение на електрически импулси с ниска честота. Човек гали котката, получава се търкане на косъмчетата й едно в друго и в резултат се създава магнитно поле.

Отдавна се знае, че токът, въздействайки върху възпаление, убива микроби, спомага за заздравяването на тъканите и подобрява тяхното кръвоснабдяване.

Терапията с галене на котка действа най-добре при възпалени стави и гинекологични заболявания. Освен това котките лекуват и с ултразвук. Звуците с честота от 27 до 44 херца – в този диапазон мъркат котките – благоприятно въздействат върху нервната система.

От тези звуци се подобрява мозъчното кръвообращение, нормализира се кръвното налягане, стабилизира се сърдечният ритъм. Освен това се укрепват и костите, което е особено важно за жените след менопаузата.

 От Интернет