Национални награди за талантливи славейковци

На 8.11.2019 г. Национален клуб „Родолюбие“ връчи наградите на победителите в XXVII Национален ученически конкурс под наслов „140 години Търновска конституция“. Церемонията по награждаването се проведе в музей „Възраждане и Учредително събрание“, гр. Велико Търново. Сред отличените ученици бяха и възпитаниците на Второ основно училище „П. Р. Славейков“, гр. Стара Загора.

Трето място в категория „Презентация“ заслужено спечели Рая Гънчева от VI б клас с разработка на тема „Родова памет“.Грамоти за своите разработки получиха и Янита Димова VII клас и Виктория Бурова VII б клас.През миналата годинаславейковсци взеха отново престижни награди от този конкурс –  първо място в категория „есе“, първа възрастова група заслужи Деница Генчева (VII а клас), а Специална награда, в категория  „Електронна презентация“ спечели Кристиана Райкова (VI в клас), възпитаници на Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ – Стара Загора.

 

В Деня на Народните Будители в Националния политехнически музей в София Фондация „Еврика“ връчи на официално тържество наградите на лауреатите от XXI Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“, който е включен в Националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Гергана Тонева (вече в VII а клас) заслужи Поощрение в категория „Литературни творби“.

Конкурсът се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса. Патрон на конкурса е първият български космонавт генерал Георги Иванов. Той приветства участниците в тържеството и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. През 2019 г. в конкурса участваха 1316 ученици от 8 до 18 години с 1296 проекти в пет тематични направления.

 

Отново снимка на ученици от IIОУ попадна на страниците на Националния седмичник за образование и наука „Аз-Буки“. В брой 44 (31 октомври – 6 ноември 2019 г.) е публикувана снимка на Десислава Петкова (настоящ VII „а“ клас).