Деца и татковци се забавляваха в старозагорска детска градина

В безкраен празник превърнаха Седмицата на бащата децата, родителите и учителите от група „Иглика“ в старозагорската детска градина № 13 „Пролет“ .

С разнообразни игри и състезания малчуганите и техните татковци се забавляваха през цялата седмица.

„Седмицата на бащата от 11 до 17 ноември се отбелязва за шеста година в цялата страна. С дейностите в нея отправяме послания за истинските отношения между децата и техните родители“, сподели директорката Борислава Христакиева.

Всеки ден от изминала седмица имаше своя тема и малчуганите очакваха с интерес подготовката и изпълнението на всяка следваща задача.

В понеделник децата направиха портрет на татко, във вторник зарадваха родителите с колаж от снимки на децата с техните бащи.

В сряда, заедно с татковците, засадиха брезички в двора на детската градина. В четвъртък пък поканиха родителите за празнична изненада със забавни игри и състезания с татковците. Всички се забавляваха и радостните усмивки на децата бяха желаната награда на всеки родител.

„Тези срещи са изключително значими не само за децата, в тези срещи мъжете осъзнават, че тяхната най-важна роля е да бъдат бащи. А за малчуганите силното татково рамо винаги е опора и вдъхва вяра за успех във всяко начинание“, коментира Христакиева.

Росица Въльовска, Община Стара Загора