Световният ден на хляба отбелязаха в ГПЧЕ“Ромен Ролан“

ХЛЯБЪТ е нашата голяма вяра, голяма любов, голяма надежда, голяма молитва. Хлябът свързва всички ни. И ухае на живот! Защото носи неговите пет елемента: земя, вода, огън, въздух и душа – душата, която идва от ръцете на майстора.

Днес за втора поредна година по инициатива на Ученическия съвет в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ посрещат на входа на школото с хляб по повод Световния ден на хляба – 16 октомври. Омесен от ръцете на ученици и учители, изпечен и поднесен с много любов, хлябът е оброк за здраве и благополучие. Всеки, влязъл в сградата, откъсва залък и гласно или мислено отправя благослов към този, който е вложил в него труд и душа. И тръгва с усмивка, с чувство на благодарност и с пълно сърце към делника си. И с усещане за единение. Защото хлябът събира хората! Уникални хлябове, приготвени от ученици и родители /имаше и купени, разбира се/ зарадваха още в ранни зори идващите в първа смяна на училище учители и ученици, както и помощния персонал. На снимките по-долу ще видите и специалната погача с инициалите на гимназията, приготвена от десетокласник.

Международният ден на хляба се отбелязва от 2006 г. по инициатива на Международния съюз на хлебопроизводителите и пекарите в знак на почит към хляба и ролята му за здравословното хранене. На този ден всички участници са призовани да опекат или да купят пресен хляб, да ядат хляб, да почерпят някого с хляб, да обменят рецепти, снимки и други.

/Роменролановци отбелязаха Световния ден на хляба с леко закъснение заради Спортния празник, който се проведе в училище предния ден. Разбира се, отново при огромен интерес и масово участие на ученици и учители!/

Долап.бг