Д-р Георги Узунов е Лекар на годината на Стара Загора

На 16 октомври в Парк-хотел „Загорка“ на специална церемония Районната колегия на Българския лекарски съюз раздаде годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод 19 октомври –Ден на българския лекар и 118 години от създаването на съсловната лекарска организация.

Д-р Георги Узунов получи приза „Лекар на годината 2019“. Той е дългогодишен педиатър и неонатолог, преподавател в Тракийския университет, а от 1997 год. е директор на Дома за медико-социални грижи за деца –Стара Загора.  Д-р Узунов е номиниран от РК на БЛС и за Лекар на годината на национално ниво.

В категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ бе награден д-р Любомир Трифонов, специалист по образна диагностика, член на Европейското дружество за диагностика на гърдата и на Европейската асоциация по радиология.

За „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ тази година Районната колегия отдава своето признание на кардиолога д-р Наньо Нанев.

За четвърта пореден път се връчи и награда за млади медицински надежди „Ти си нашето бъдеще“. В тази категория  бяха  отличени двама млади лекари – брат и сестра от гр. Казанлък – д-р Стоимен Гечев и д-р Гергана Гечева-Ферменджиева.  Двамата са специалисти по физикална и рехабилитационна медицина и се развиват успешно в тази област.

Снимки БНР-Радио Стара Загора