ДГ „Светлина“ кани малки и големи приятели на Игриада’2019

„Елате всички на загрявка, със спортен хъс и здрава дисциплина. Очакваме силна дружина. Облеклото-нека да е спортно. Усмивката да бъде спътник ваш… Защото точно ти си наш играч!“

Това е поканата, която децата от Детска градина 10 „Светлина“ Стара Загора отправят към малки и големи свои приятели. На „Игриада“ те ще играят, ще се смеят и ще се забавляват без електронни устройства с LIONS club Stara Zagora Augusta . Спортният празник ще започне на 16.10. 2019г. от 17:30 ч. в двора на градината.

Лайънс клуб Стара Загора Августа общува и играе „офлайн“ на открито с приятели, с малки и големи, с една цел, загрижени за всяко дете, за всеки отделен човек, да променяме света около себе си. От Лайънс клуб Стара Загора Августа задават „движението“ като основа за здраве и профилактика, възможност за общуване и изграждане на добри навици и традиции, за да бъдем активни, здрави и усмихнати.

Целият педагогически колектив на „Светлина“, деца и родители, ще участват в спортните игри и веселия празник този ден.

Всеизвестен факт е, че ДГ „Светлина“ е национален пример за природосъобразен и здравословен начин на живот, за спортуване, за упражняване на игри за постигане на физическо и духовно здраве.

На 13 октомври 2019 г. децата от „Светлина“ участваха в третия фестивал Здравей, Здраве“, организиран със съдействието на Община Стара Загора. За пръв път в специалната детска програма бе организиран кът „За децата с любов“, където деца, майки и учители майсториха вкусни картинки от плодове и зеленчуци. В една от залите бе представен съвместния проект на детската градина и Тракийския университет за превенция на гръбначните изкривявания при децата.

Росица Ранчева