Школата по информатика в Стара Загора започва втора учебна година

На 13 октомври 2019 г. от 10:00 часа в Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев” в Стара Загора ще стартира за втора година Школата по информатика в направление „Наука” при Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора.

Занятията ще се провеждат в компютърните зали на училището. Тематиката на обучението е „Обектно-ориентирано програмиране чрез C++”. То стартира през 2018 година с над 230 ученици. Отговорник и ръководител в школата е Павлин Пеев – преподавател по информатика в ППМГ „Г. Милев”. В процеса на целогодишната работа ще се включат и други висококвалифицирани преподаватели. Учениците се обучават да програмират. Целта е тези, които вече са преминали първия етап от обучението през миналата година, да продължат да надграждат. Към групите могат да се присъединят и нови членове.

Всеки месец ще се провеждат изпити за степента на усвояване на преподавания материал. В зависимост от резултатите, неуспелите отпадат.

В школата участват ученици от 5-ти до 12-ти клас от всички училища от Стара Загора. Обучението е безплатно.

Школата ще продължи до края на юни 2020 г.

Инициативата за безплатното обучение е на Община Стара Загора, преподавателя по информатика Павлин Пеев, три от големите IT фирми у нас, както и на народния представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев.

Росица Въльовска