Среща с Любомир Любенов по проекта „Красивите лица на Стара Загора“

На 24 октомври 2019 г. от 18:00 часа в Международен младежки център е поредната среща от проекта на сайта Долап.бг „Красивите лица на Стара Загора“. Срещата ще е с Любомир Любенов, математик, основател и ръководител на Международната олимпиада за ученици „Математика без граници“, координатор за България на всички олимпиади в Азия.

Послучай 140 -годишнината от възстановяването на Стара Загора сайтът ни ДОЛАП.БГ  със съдействието на Община Стара Загора и Международен младежки център организира поредица от срещи-разговори с видни земляци под надслов

„КРАСИВИТЕ ЛИЦА НА СТАРА ЗАГОРА“

Целта е младите хора в неформална обстановка да се срещнат и разговарят с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си.

Срещите се провеждат веднъж месечно от 18:00 ч. в залата на Международния младежки център.

Първата среща на 28 март т.г. бе с Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“ и премина в препълнена зала и при изключителен успех.

Срещите продължиха и в следващите месеци:

м.април /18/  – със Старозагорския митрополит Киприан

м. май 2019 г. – Антон Хекимян, журналист, водещ на предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

м. юни  2019 г. – проф. Минко Балкански, световно известен учен физик,  Почетен гражданин на Стара Загора, дарител в национален и регионален мащаб, създател на Международен научно-образователен център за ученици и студенти в старозагорското село Оряховица.

м. септември 2019 г. (3) Световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен гражданин на Стара Загора

Предстоят:

м. ноември 2019 г. (28)  доц.д-р Алексей Стоев – директор на Центъра за слънчево-космически изследвания и  на НАОП „Юрий Гагарин“, учен от висок ранг, пещерняк и изследовател.

м. декември 2019 г.(19) д-р Райчо Гънчев – създател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, автор на исторически романи, на сценарии за филми и сам участник в тях.

Поради чрезвичайни обстоятелства, възможно е промяна на датите, за което предварително ще бъде съобщено.

Срещите са широко достъпни за всички желаещи граждани.

Заповядайте!

Dolap.bg