Златни българчета в спор на математически финал в с. Оряховица

На 5 октомври 2019 г. в учебната база на Фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица, област Стара Загора, ще бъде открита втората учебна 2019- 2020 година в Регионалния център за извънкласно образование по математика (РЦИО).

Преди церемонията откриването ще се проведе състезанието – финал на „Математически таланти -лято 2019“. Финалистите са 70 от 16 града на България. Сред тях са шампионите на Азия, Тайланд и Хонг Конг – Теодор Танков, Мартин Матов и Йордан Стоянов. В Оряховица ще бъдат и Авиана Гашева , носителка на златна купа от Несебър 2019. Още десет златни медалисти от състезания у нас и в чужбина, възпитаници на РЦИО в с. Оряховица ще допълват списъка на оспорвания финал.

С награждаването на шампионите от финала на 5 октомври 2019 г.ще бъде открита учебната година във фондацията. Младите български таланти ще имат възможността да присъстват на първата лекция на световноизвестния български математик академик проф. Сава Гроздев . На откриването ще присъства и доц. Ангел Ангелов –декан на ФМИ към СУ „Св. Климент Охридски“ и научен секретар на фондацията, Любомир Любенов -председател на Асоциация „Математика без Граници“ и заслужили преподаватели по математика.

Яна Ковачева – организатор „Учебни дейности“ – Фондация „Миню Балкански“с. Оряховица 0889555677