Внимание! „Код оранжево“ обявиха в Детска градина „Светлина“

На 30 септември 2019 г. в ДГ „Светлина“ Стара Загора беше обявен „Код оранжево“ за деца и родители. Оранжевото олицетворява самоувереност, обновление, индивидуалност и здраве. Тъй като е медиатор в палитрата от цветове, оранжевото държи на верността. Цветът  е олицетворение на позитивизма, хумора и приятелските отношения. Стимулира толерантността, доверието и чувството за едно цяло. В света на плодовете оранжевото се свързва със здравословното начало. Именно затова в ДГ „Светлина“ избраха техният главен герой да бъде тиквата.

Поглед към творилниците:

В удобно за родителите и за децата време, от 17:30 до 19:00 ч. бяха организирани шест арт- работилници. Предвидливо, родителите дойдоха не само с тиквите – на всяко дете по една, но си донесоха и всички необходими допълнителни елементи – пера, паети, сухи цветя, салфетки за декупаж и пр., за да претворят на дело изфантазираните предварително модели. Вдъхновено и всеотдайно деца, родители и учители сътвориха наистина чудеса . Уменията за работа в екип, въображението, чувството за красота и таланти, създадоха оранжево вълшебство.

И така, тиквите се превърнаха във всевъзможни горски животни, сред които лисица, заек, таралеж, птици; „оживяха“ в оранжево любими анимационни герои; сътвориха  се вази с цветя, сватбен букет, каляска с кочияш, къщичка на магьосница, мимове…Известно семейство шивачи си направиха фамилен макет – мама, тати и детенце – облечени с модерни оранжеви тоалети…

„Благодаря на всички родители, които винаги са били наши съмишленици в предизвикателствата, игрите и белите!“ – с гордост и радост заяви директорът Йоанна Димитрова.- Голямото разнообразие от идеи и хрумвания в Код „Оранжево“ допринесе за емоционалните реакции на децата, а на нас даде нов, ценен списък от намерения за дейности.“

Оранжевата феерия продължава да владее Детската градина. Първият ден на октомври осъмна с тиквена украса. Прекрасни тикви усмихват двора, стълбите, занималните…Възхитително е!

dolap.bg