Най-новите модели автомобили гостуват в Стара Загора

Автошествието „Кола на годината пътува“ ще гостува в Стара Загора. Най-новата инициатива на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) стартира на 28 септември 2019 г. от София. За първи път у нас пишещите по темата автомобилизъм организират мобилен автосалон и в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната. Екипажите са обособени от пилот и навигатор – журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас.

Общо 25 автомобили ще потеглят в 9.00 часа от централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“.

В 17.00 ч. участниците ще паркират в центъра на Стара Загора, на централната алея в Парк „Пети октомври“, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма.

Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.

Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете. Кметовете, които с ентусиазъм приеха идеята на автомедиите за осъществяваване на маршрута, са Живко Тодоров на Стара Загора, Галина Стоянова на Казанлък и кмета на община Челопеч – Алексии Кесяков.

Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ти пореден път през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България.

Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на годината пътува“: Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes, Suzuki и др.

Росица Въльовска