В Стара Загора ще се проведе за трети път Фестивалът „Здравей, Здраве!“

На 12 и 13 октомври 2019 г. в Стара Загора ще се проведе за трети път Фестивалът „Здравей, Здраве!“ с мотото ЕДИНеНИЕ. Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Цели се да се създаде информираност и да се провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. „Здравей, Здраве!“ е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето. Координатор на програмата на Фестивала е Боряна Узунова. Както първото, така и следващите издания се провеждат с подкрепата на Община Стара Загора. И тази година за сайта ни Долап.бг е чест да бъде медиен партньор на фестивала.

От 26 септември до началото му на 12 октомври в различни публикации ще ви представим основните лектори във Фестивала, които ще изнесат своите беседи в голямата зала на Читалище „Св.  Климент Охридски“. Очаквайте скоро пълната програма!

Сред интересните лектори тази година са: Кирил Кирилов-Магурата, Иван Тодоров, Галина Герасимова, Георги Славов от „Вита Рама“, Динка Колева – психолог и фамилен консултант, Ивелин Михайлов от Исторически парк, Атанас Скатов – алпинист, Горан Стефанов-еколог и нестинар. Очаква се да потвърдят участието си Мадлен Алгафари и Стойчо Керев.

Ще има безплатни занимания по различни видове йога и източни бойни изкуства – тази година и йога на смеха, йога за деца, кундалини-крия йога с Михаил Михайлов, мога-йога с Мая Митева.

Едни от най-атрактивните участници ще бъдат Генка Иванова, която ще рисува лечебни картини заедно с Петър Бакърджиев, който създава лечебна музика.

Миналата година организаторите на фестивала събраха средства, реализираха и поставиха нов надпис НЧ“Свети Климент Охридски“ на фасадата на читалището.

Тази година ще засадят три дървета около сградата на читалището в чест на третата годишнина на Фестивала, който е изключително посещаван от старозагорци и гости.

Уляна Кьосева