Прослушване за нови малки артисти в Школата към Операта

Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ – Стара Загора обявява прослушване за прием на деца в две направления:

– Балетна школа – приема деца на възраст 5-10 години за попълване на групите. Децата да бъдат облечени в трико (боди), с бял чорапогащник и обути с туфли (цвички). Косите да са вързани на кок (за момичетата). Кандидатите трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби и правилна дикция. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката трябва да се носи на диск (CD) или флашка.

– Вокална школа – приема деца на възраст 5-14 години. Те трябва да притежават вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Кандидатите трябва да подготвят едно стихотворение и една песен по избор и да носят музиката на песента на CD носител или флашка.

Прослушването ще се проведе на 12 октомври (събота), от 11 до 14 часа за балетна школа и за вокалната школа едновременно в Мизансценна зала в сградата на Държавна опера Стара Загора (от служебен вход).

За допълнителна информация:

тел. 0886 39 49 30 – Радост Младенова-Арабаджиева – за балетната школа

Тел. Десислава Христова-тел. 0876 99 63 99 – за вокална школа