Приказно начало на Новата учебна година в Детска градина „Светлина“

Приказно начало на първия учебен ден бе днес за 197 деца,15.педагози и 15 помощен персонал в Детска градина „Светлина”.

„Да ви върви по приказка!” казват в „Светлина” и това е „запазена марка” поздрав, както народът ни казва „Да ви върви по вода!”

Всички малчугани бяха посрещнати от Пепеляшка, която ги поведе по различни пътечки към голямата Книга на „Светлина”, в която от този 16 септември се отваря /символично/ нова страница от приказка, наречена „нова учебна 2019/2020 г.”Мери Попинз поръсваше с вълшебства. След това малчугани и родители стигнаха до Пощата, където ги очакваха Снежанка и Червената шапчица. Там всеки един родител можеше да напише пожелание към своето дете за този ден и съответно получи по едно пожелание от Детската градина.

Всяка една от 6 групи имаше свой облик в този специален ден. Най-малките бяха герои в приказна гора с масички-гъбки, хралупи и разни други тайнства. Преподавателките им пък бяха Горски феи. В стаята на най-малките имаше светещи камъчето, по които да влязат вътре.

В двора на градината бе разположено и специално Фото /до Горската Библиотека/, където малките приказни герои си направиха снимки за спомен с костюмите на принцеси и принцове.

Тържеството днес бе съвместно с Държавен куклен театър-Стара Загора. Пет приказни герои от различни театрални постановки участваха в музикални игри с всички малчугани от градината.

Новата учебна година за ДГ”Светлина” започва с нови придобивки. В градината бе закупена и монтирана уникална и единствена в детско заведение в страната, ръчно плетено съоръжение за катерене и игри, в което на няколко нива могат едновременно да се забавляват 15-17 деца. Съоръжението е изработено от българската фирма , която работи предимно за износ.

В „Светлина” има вече електронен дневник и облачно пространство. За родителите ще бъде оформен и раздаден Културен календар с дейностите всеки отделен месец.