Старозагорците в българското кино – в изложбата „24 кадъра На Улицата“

Старозагорците в българското кино е темата на фотографската изложба „24 кадъра на улицата“, която може да бъде видяна от 12.09 до 04.10 по протежението на ул. Сава Силов в Стара Загора. Снимките са подбрани от архива на Българската национална филмотека (БНФ) в София и предоставени по инициатива на Първан Симеонов .

Изложбата ще открие директорът на БНФ Антония Ковачева заедно с участието на няколко знакови старозагорски актьори  и представители на община Стара Загора. За доброто настроение ще се погрижи военният оркестър на града както и младите изпълнители от „Розов свят“ с техните интерпретации на българска филмова музика.

„24 кадъра на улицата“ се случва с подкрепата на община Стара Загора и помощта на Антония Ковачева, Мариана Ангелова, Галина Атанасова, Снежана Маринова, Венко Добрев, Мирчо Христов, Петя Ацинова, Павлина Маркова, хотел „Уникато“, „Различният поглед“ и много други. С вдъхновението на Симеон Първанов. Изложбата е първата стъпка за популяризиране на участието в българското кино на Стара Загора, където БНФ поддържа едно от своите основни хранилища за кинопамет.

С „24 кадъра на улицата“ стартира „АРТистично на улицата“ – септемврийската програма на творческото пространство на ул. Сава Силов около къщата на Веселин Ханчев в Стара Загора. Програмата се осъществява благодарение на усилията на група активни в сферата на изкуството, културата и обществения живот старозагорци, заедно с Държавния куклен театър, Къщата на Архитекта и ССИК „Различният поглед“, Държавната опера, Dolap.bg и др.

Начало: 12 септември, 18.00 на Пингвините