Нощ на изкуствата организира Община Стара Загора

За четиринадесета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата” – събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. В последния петък на месеца – 27 септември 2019 г., от 19:00 до 01:00 ч. – старозагорските музеи, галерии и културни организации ще посрещнат с многобройни прояви и изненади своите посетители.

„Общата ни цел е всяка година да обогатяваме и развиваме събитието, да предлагаме актуални и иновативни културни прояви, както и да откриваме и утвърждаваме алтернативни културни пространства“, се казва в писмото на Иванка Сотирова, зам.кмет хуманитарни дейности към всички, които желаят да се включат в тази красива и многообещаваща проява.
Община Стара Загора, като основен организатор и координатор на събитието, се обръща към Вас с покана да се включите в поредната „Нощ на изкуствата” и всички заедно да допринесем за превръщането й в едно от запомнящите се събития в културния живот на града ни за годината. Молим до 12 септември 2019 г. галериите, музеите, театрите, различните граждански сдружения, клубове и организации, да заявят своите конкретни предложения и инициативи, структурирани по часове, в отдел „Култура” при Община Стара Загора“.

Тази година събитието е част от Европейските дни на наследството, които ще се провеждат целия месец септември под мотото „Изкуства и развлечения”. Инициативата поставя акцент върху културното наследство като универсална ценност, която има различни измерения. Идеята е да се насърчи широката публика към неговото преосмисляне и възприемането му като на живо наследство, неразделна част от живота ни, с която сме в непрекъснато взаимодействие. Препоръчва се иновативност, привличане на нови аудитории и локации.

Очакванията на организаторите е към „Нощ на изкуствата” да се присъединят много културни организации, книжарници, клубове и неформални общности. Те заявяват, че може да се разчита на тяхното съдействие.

За популяризиране на програмата Община Стара Загора ще отпечата специален афиш и дипляна.
За контакти:
отдел „Култура”, Община Стара Загора
Екатерина Радукова – тел: 614 863 и-мейл:
ek.radukova@starazagora.bg

dolap.bg