Има безплатни автобуси за желаещите да бъдат част от паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“

По повод 142 години от боевете за защитата на града по време на Руско-турската война (1877-1878 г) , на 31 юли 2019 г. (сряда), от 20:30 часа, на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ ще се проведе паметна вечер „Възхвала за Стара Загора“. Тя включва ритуал по полагане на 20-метров гирлянд на славата, венци и цветя на признателност; Тържествен спектакъл „Искри“; Концерт на представителния ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейска чест; Празнични илюминации.

Община Стара Загора осигурява безплатен транспорт за жителите и гостите на града, желаещи да бъдат част от отбелязването на годишнината. Автобусите ще тръгнат в 19:30 часа на 31 юли, от подлеза пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и ще се движдат по следния маршрут: бул. „Руски“; ул. „Хан Аспарух“; Околовръстен път; парк „Бранителите на Стара Загора“. След приключване на спектакъла, автобусите ще тръгнат обратно в посока на кварталите „Зора“, Кольо Ганчев“, „Железник“, „Три чучурасевер“ и стадион „Берое“.

За времето от 19:00 – 24:00 часа, ще бъде спряно движението на ППС по ул. „Родопи“, в отсечката от бул. „Цар Симеон Велики“ до северен околовръстен път Казанлък – Димитровград, при разклона със село Хрищени.

За този часови интервал, Автобусна линия № 17, няма да обслужва следните спирки: Детска ясла „Маргаритка“; „Наталия“ и „Самарско знаме“. Маршрута, по който ще се изпълнява автобусната линия е: ул. „Ген. Гурко“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – бул. „Цар Симеон Велики“ – бул. „Никола Петков“ – Пътен възел за гр. Казанлък на път I-5 – Хрищенско шосе.

Dolap.bg