Златен, сребърни и бронзови медали за старозагорските учители спортисти

„Един златен медал, три сребърни и два бронзови  медала плюс две четвърти места и пето място отборно е резултатът от участието на старозагорските учители спортисти на 15-та Международна учителска спартакиада“. Това съобщи за медията ни Иван Поров, председател на синдикалната организация и капитан на отбора.

Състезанието се проведе от 2 до 7 юли 2019 г. в курортен комплекс „Албена“ . То беше под патронажа на премиера Бойко Борисов. Форумът беше уважен от председателя на Синдиката на българските учители д-р Янка Такева, от Пламен Димитров – председател на КНСП, от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, от Сюзън Флокън – директор на Европейския комитет по образование и др.

В ежегодната спартакиада участваха 28 отбора, в т.ч. от Украйна и Таджикистан, с над 450 участници.

Отборът на Стара Загора се представи с 12 спортисти и събра общо 30 точки, което го нареди на престижното пето място.

Първо място и златен медал е за 50 м. плуване -свободен стил.

Второ място, сребърни медали и купа завоюваха на тенис на маса мъжете. В конкуренция от 21 участници – второ място, сребърни медали и купа е за мъжете на дисциплина „дартс“. Сребърни медали и второ място завоюва  отборът и за коронната си дисциплина „дърпане на въже“. С бронзови медали на трето място се поздравиха жените на „петанк“ в конкуренция от 22 участници и на „спортен бридж“- мъже.

С добри резултати – на четвърто място се наредиха плуване -мъже и спортен бридж – мъже. При смесените отбори на „петанк“ старозагорци заеха 6-то място.

Старозагорските спортисти бяха поздравени лично от Татяна Димитрова – началник на Регионалното управление на образованието.

Участието на отбора беше подпомогнато от Община Стара Загора.

Росица Ранчева