27 пълни шестици изкараха на ДЗИ абитуриенти от област Стара Загора

27 са пълните шестици от Държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 г. на абитуриенти от област Стара Загора, съобщиха за dolap.bg от Регионалното управление на образованието. Най-много са шестиците по математика – 13; по биология и здравно образование-11; по български език и литература – 2 и по история – 1.

По 9 шестици имат възпитаниците на две училища – ППМГ „Гео Милев“ Стара Загора и СУ „П.К.Яворов“ Чирпан. С 6 шестици може да се похвали ППМГ „Н.Обрешков“ Казанлък, с 2- ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и 1 – „Екзарх Антим І“ Казанлък.

Отличниците от ППМГ „Гео Милев“ Стара Загора са Александър Димитров по биология; Ани Динчева, Иван Гинчев, Николай Журналов, Тодор Стаматов, Яна Желева ,Петър Карчев /12 в/- математика- всички останали от 12 -а; Здравко Иванов и Мариана Кирякова – биология, 12-д.

За съжаление, въпреки упоритите ни опити, не можахме да се свържем с СУ „Яворов“ и да изпишем имената на отличниците.

Представителите на ППМГ „Никола Обрешков“ Казанлък са Йоан Иванов- по математика, Августин Денков – история, Диница Господинова – български език и литература, Благовеста Славчева, Даниел Гаджалов и Кристиян Кушев – биология.

Гордостта на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ са Свилен Стоянов – по български език и литература и Давид Петров – по математика. Директорът на гимназията Теодора Николова уточни за dolap.bg, че Свилен е всестранно развита личност- отличник по всички предмети през целия курс на обучение, китарист, моторист, организатор на редица извънкласни и извън училищни дейности. При официалното изпращане на випуска той е получил плакета на училището за принос за развитие на ГПЧЕ „Ромен Ролан“.

С пълно шест по биология от „Екзарх Антим І“ Казанлък е Андон Манев. Желанието му е да продължи висшето си образование в областта на хуманитарната медицина.

На отличниците – честито и на добър час в сбъдване на мечтите им!

Росица Ранчева