Анимационен фестивал „Златен кукер“ гостува в Стара Загора

Международният фестивал на анимационното кино „Златен Кукер“  гостува в Стара Загора на 29 и 30 юни 2019 г. със съдействието на Община Стара Загора.

В Международния младежки център ще бъдат организирани прожекции на анимационни филми за деца от 5 до 9 години. В анимационна работилница деца и ученици ще се запознаят с основните принципи на анимацията, чрез специална презентация.

И през двата дни ще има прожекция на избрана селекция от филми за всички възрасти, участвали във фестивала.

Международният фестивал „Златен кукер“ започва дейността си през октомври 2010 г. в София. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития  у нас.

Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.

По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.