Музикално приключение в градината на Старозагорска митрополия

Старозагорската митрополия и Държавна опера Стара Загора канят децата на Стара Загора на 12 и 13 юни 2019 г.на Музикално приключение в градината на митрополията. Входът е свободен.

10:00 ч. – „ДО РЕ МИ в пелени“ за деца от 0-3 г.

Спектакълът отвежда най-малките зрители на вълнуващо пътешествие на крилете на музиката. С класически произведения от цял свят мъниците от 0 до 3 годинки ще преплуват хубавия син Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще подремнат с руски приспивни мелодии, ще играят и ще се забавляват. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, Нина Димитрова, Никола Марулев, Трио „Реверанс“.

11:30 ч. – „Пеперудена магия“ /3-7 г./

Пеперудена магия“ е образователен авторски спектакъл на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ при Държавна опера – Стара Загора. Този път изпълнители са най-малките участници в студията – деца на възраст от 4 до 7-години. Приказката ще пренесе зрителите в света на буболечките, разказва за приятелството и за една….необикновена магия. Музиката е на Маргарита Шоселова, аранжимент Николай Цолов, либрето Мая Дългъчева, постановка и хореография Радост Младенова-Арабаджиева, сценография и костюми Теодора Джамбазова, разказвач и консултант актьорско майсторство Деница Янакиева, актриса в Куклен театър-Стара Загора.

12:30 ч. –“МУЗИЧКО в света на Музиката“ /3-7 г./

Музичко е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина..Музичко е забавен, любопитен и очарователен и е в очакване да се срещне със своите нови приятели! „Музичко в света на Музиката“ е анимиран музикален проект. Създаден е по идея на Красимира Георгиева. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, инструментално трио „Реверанс“, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“.

Благовест Илиев