22 школи при Център за подкрепа на личностното развитие показаха, че „Заедно можем”

И тазгодишният научно-творчески сезон  се очерта успешен за ръководители и участници в клубове към Център за подкрепа на личностното развитие /ЦПЛР/. На традиционния за центъра ни концерт талантите от всички школи представиха по най-атрактивен начин дейността си през изминалата година, а доказателство бе оценка “Браво”, която зрителите в препълнената зала на Държавна опера Стара Загора дадоха. Приятели и познати на центъра се насладиха на поднесените музикални, танцувални и изобщо всякакви изпълнения. С оригинална сценична изява се представиха танцьорите от ФА „Траянци“, Мажоретният състав и групите по латиноамерикански и хип-хоп танци.

Традиция и модернизъм на една сцена не само повдигнаха настроението в залата, но и доказаха, че завещаното от предците ни се поддържа живо, а новостите се приемат с отворени обятия от малки и големи.

Освен с постижения в сферата на танцовите изкуства, Центърът ни може да се похвали с музикални отличия: блестящата изява на Вокална студия „Траяна глас“ и носещите духа на традицията изпълнения на участниците, занимаващи се с народно пеене ФФ“КИТЧИЦА“ , със свирене на гъдулка,  тамбура. А бъдещите актьори от Детската театрална школа „Талант“ бяха посрещнати с овации, представяйки откъси от забавни басни. Чрез презентации публиката се запозна с постиженията в научните „дебри“ на клубовете  „Млад експериментатор“,  „Забавна астрономия“. Достойното ни място в света на изкуството на перото, четката и сръчните ръце защитиха клубовете „Без заглавие“, „Малка пластика“, „Приложни изкуства“ и „Живопис“. Следват моменти, отразяващи постигнатите резултати през изминалата година, от работата с мотивираните деца от Общински детски съвет, умелите дебатьори от клуб „Дебати“, вдъхновяващите младежи от Младежки общински съвет и трупащите опит журналисти от клуб „Млад журналист“. Финалът на концерта бе съпътстван с изпращане на дванайсетокласниците и събиране на всички участници на сцената.

„Защото заедно можем” бе надсловът на концерта на 22 школи при центъра, участниците в които показаха,че могат да постигнат немислимото, по-силни са  и заедно предстои да работят  за една още по-успешна година.

Мария Желязкова

Клуб „Млад журналист“