Кметът Живко Тодоров награди доброволците, помогнали за справяне с последиците от бурята в Стара Загора

На 7 юни 2019 г. кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров награди 134 доброволци и активни участници в отстраняването на последиците от разразилата се буря в града на 31 май 2019 г.

Преди да започне церемонията във фоайето на Общината, градоначалникът и заместникът му Йордан Николов, лично се ръкуваха и благодариха на всеки старозагорец, пренебрегнал личния си комфорт и положил максимално труд, време и средства за възстановяване на пораженията от стихията.

„Знаете, че точно преди седмица, имаше сериозна буря в Стара Загора. В резултат на това имаше много създадени проблеми – съборени дървета, наноси, счупени клони. Градът беше в плачевно състояние. Благодарение на тези хора, пред мене, благодарение на доброволците, които абсолютно безвъзмездно участваха в акцията по почистването на града, днес ситуацията е различна и нещата се нормализираха.

Специално благодаря на всеки един от тях за безвъзмездния труд, за ангажимента, който поеха към града и към общината. Докато други снимаха и качваха последствията от бурята в социалните мрежи, тези хора работиха денонощно, за което съм им наистина благодарен. Това им прави чест. Показва, че са достойни граждани на Стара Загора. Всички ние трябва да им благодарим защото, благодарение именно на такива хора в днешно време се поддържа съзнанието на българина и неговата инициативност. Вижда се, че има и хора с морал, такива които не са забравили своя ангажимент към обществото. Затова на всеки от тях ще връчим грамота в знак на признателност за всичко сторено. Дай Боже, в бъдеще да няма подобни инциденти, но ако се случат, да покажем че сме единни в проблемите, които решаваме, каза в приветствието си Живко Тодоров. – Тук е цялото ръководство на общината. Ние ще намерим начин да благодарим на всеки от вас. Винаги сте добре дошли, за да ви помагаме при решаване на проблемите си“.

Първата грамота беше за Александър Мечев от Спортен клуб по риболов, който беше изключително активен. „Благодаря на него и на съмишлениците му от Сдружението „Брат за брата“, че с личния си пример, помагат във възпитанието на подрастващите, как се действа като истински граждани на Стара Загора“, каза Живко Тодоров. Последваха наградите за „братята“:Тихомир Танев, Митко Тотев, Мартин Караиванов, Стилиян Станчев, Добри Желев, Никола Куцаров, Динко Куцаров, Антон Лазаров Лазаров; Никола Чакалов- младият кмет на Стара Загора, Симеон Ковачев от фенклуба на „Берое“; От Държавно горско стопанство Стара Загора : Любомир Стойков, Динко Господинов, Даниел Гочев, Даниил Динев, Жельо Колев; Иван Чергеланов; От Трейс Груп Холд Жилвко Желязков, Владислав Кирев, Деян Пехливанов, Антон Ангелов, Паскал Тенчев; от Регионална дирекция по горите Стара Загора Веселин Пеев, Ангел Костов; инж. Иван Чергеланов – директор на Държавно горско стопанство Стара Загора ; от ОКД – началникът Николай Стоев, Мая Георгиева, Петко Христов, Кольо Куманов, Горан Русев, Паруш Тодоров, Чавдар Тодоров, Димитър Демирев, Недялка Стойчева, Снежана Илиева, Милен Янев, Костадин Иванов, Митко Митков, Симеон Митев, Пламен Имейлов.

За своята всеотдайност при отстраняване на последиците от бурята и пороите в града почетни грамоти и награди от Община Стара Загора получиха членове на Спортен клуб за риболов, „Брат за Брата“, НФК „Берое“, ДЗЗД „Грийн Партнърс-БКС“, „Трейс Груп Холд“, Държавно горско стопанство, Регионална дирекция по горите, както и активни служители в звено „Озеленяване и комунални дейности“.

Росица Ранчева