Безопасна ваканция стартира в Стара Загора

На 31 май 2019 г. от 10.30 до 12.30 часа в парк „Александър Стамболийски“ (Алана) ще се проведе кампания „Безопасна ваканция”. Тази инициатива вече е традиционна. Посветена е на предстоящата ваканция и Деня на детето – 1 юни.
Проявата е  инициирана от ОД на МВР, Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Младежки общински съвет, МКБППМН. В нея като съорганизатори и активни участници са БМЧК, РС ПБЗН и отбор “Млад огнеборец”, „Детско полицейско управление”, сектор „Пътна полиция”, „Европа директно” и децата от ОУ ”Кирил Христов”, Шесто ОУ „Св. Никола” и СУ „Васил Левски”.
Под надслов  „Безопасна ваканция – Ваканция, здравей! Да играем безопасно” проявата е  насочена  към  ученици от четвърти – седми клас. Целта е да се  привлече вниманието на децата и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и да им предоставят модели за безопасно поведение.
Кампанията включва:
– викторина гатанки по безопасност на движението и обучение по безопасно пресичане
– демонстрации и обучение по оказване на първа помощ, провеждани от Младежки червен кръст – Стара Загора
– демонстрации, обучение и блиц – викторина, провеждани от отбор “Млад огнеборец”
– демонстрации от РСПБЗН
– конкурс за рисунка на асфалт – организиран от МОС
–  най-оригинални позитивни послания върху балон – организиран от МОС
В проявата ще участват състави на ЦПЛР и спортни клубове. Децата ще имат възможност да видят полицейски коли, мотори, автомобили за спасителни акции .
Участниците в конкурсите ще получат награди.

Dolap.bg