ЗЛАТНО ПЕРО за Славчо Николов и Димитър Косев от Държавна опера-Стара Загора

Оперният режисьор и заместник-директор на Държавна опера-Стара Загора Славчо Николов и младият диригент Димитър Косев получиха своите престижни награди  „Златно перо“, които Класик ФМ от bTV Radio Group връчва заедно с галерия „Макта“  на церемонията на 22 май в София под купола на Ларгото. Събитието е сред акцентите на Европейския музикален фестивал, организиран от „Кантус Фирмус“ и Министерството на културата, част от Календара на културните събития на Столичната община.

Отличията „Златно перо“ се присъждат за 24-и път и отбелязват приноса на видни творци и преподаватели към българската култура и изкуство.

Сред носителите за 2019 година са и още певец Васил Найденов, писателката Здравка Евтимова, актьора Владимир Пенев, феноменалната пианистка Пламена Мангова, изтъкнатият композитор Стефан Димитров, джазменът Ангел Заберски, диригентът  Юли Дамянов и други изтъкнати творци.

На следващия ден след връчването на наградите Димитър Косев дирижира един от най-популярните концерти на Държавна опера-Стара Загора – QUEEN – „Шоуто продължава“, който след едногодишна пауза се завърна на сцената и ще продължи представянето си в турне във Варна – 9 Юни – Летен театър и Сливен – 16 Юли – крепостта Туида.

Мултимедийният концерт ДЖАЗОСПЕКЦИЯ под музикалното ръководство и изпълнение на пианото на Димитър Косев и с режисьор Славчо Николов ще видите  в новия Амфитеатър на Етнографски комплекс „Дамасцена” в с.Скобелево на 2 юни вечерта.

Прекрасната камерна опера „Слугинята господарка” от Дж. Перголези с режисьор Славчо Николов може да гледате на 4 и 5 юни от 20,30 ч. под открито небе на Лапидариума в Регионален исторически музей-Стара Загора!

Долап.бг