Среща с Антон Хекимян по проект „Красивите лица на Стара Загора“

ДОЛАП. БГ среща младите хора с „Красивите лица на Стара Загора“

На 31 май 2019 г. (петък) от 18:00 часа е третата среща  от Проекта „Красивите лица на Стара Загора“ – с Антон Хекимян, водещ журналист в бТВ.

Послучай 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора сайтът ни ДОЛАП.БГ  със съдействието на Община Стара Загора и Международен младежки център организира поредица от срещи-разговори с видни земляци под надслов

„КРАСИВИТЕ ЛИЦА НА СТАРА ЗАГОРА“

Целта е младите хора в неформална обстановка да се срещнат и разговарят с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си. Срещите ще се провеждат веднъж месечно от 18:00 ч. в залата на Международния младежки център. Първата среща на 28 март бе с Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“. Втората среща в навечерието на Великден през месец април бе с Негово Високопревъзходителство Старозагорски Митрополит Киприан.

Антон Хекимян е български журналист, репортер и водещ на предаването „Тази сутрин“ по bTV. Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV, а от 2004 е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 става водещ на съботно-неделния сутрешен блок по bTV „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 започва да води най-рейтинговото сутрешно предаване „Тази сутрин“ по bTV. Роден е на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Хекимян завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в bTV още докато учи в Софийския университет. През 2016 г. получава награда за журналистика „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита“. На церемонията по връчването Хекимян казва, че макар само неговото име да е върху грамотата, тя е признание за работата на целия му екип. По-късно същата година той получава и отличието на Академията за мода „БГ модна икона 2016“.

Срещите продължават и в следващите месеци:

м. юни  2019 г. (27) – проф. Минко Балкански, Почетен гражданин на Стара Загора, дарител в национален и регионален мащаб, създател на Международен научно-образователен център за ученици и студенти в старозагорското село Оряховица.

м. септември 2019 г. (3) Световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен гражданин на Стара Загора

м. октомври 2019 г. (31) Любомир Любенов, математик, основател и ръководител на Международната олимпиада за ученици „Математика без граници“, координатор за България на всички олимпиади в Азия.

м. ноември 2019 г. (28)  доц. д-р Алексей Стоев – директор на Центъра за слънчево-космически изследвания, дългогодишен директор на НАОП „Юрий Гагарин“, председател на Националния съвет на БТС, пещерняк и изследовател.

м. декември 2019 г.(19) д-р Райчо Гънчев – създател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, автор на исторически романи, на сценарии за филми и сам участник в тях.

Поради чрезвичайни обстоятелства, възможно е промяна на датите, за което предварително ще бъде съобщено.

Срещите са широко достъпни за всички желаещи граждани.

Заповядайте!

Dolap.bg