„Ливърпул“ на финал в Шампионска лига!

Снощи пред очите на милиони свои фенове „Ливърпул“ направи немислимото. Снощи пред очите на милиони свои фенове „Ливърпул“ сътвори огромен къс история.

Този път геният на Меси отстъпи пред сърцата на единадесет играчи, готови да рискуват и да умрат на терена. Без двама от своите основни нападатели, Мо Салах и Роби Фирмино, „Ливърпул“ вкара четири безответни гола в мрежата на един от най-силните отбори на планетата. Играчите на „Барселона“ приличаха на изгубени деца в гората.

Тимът на „Барселона“ не се превърна за един ден от един от най-силните,  в един от най-слабите отбори в света. Момчетата на Юрген Клоп го направиха да изглежда такъв.

,, Трябваше да сме сериозни, но трябваше и да сме нахални. Беше необходимо. Барселона се защитава добре при предсказуемите неща. Ние трябваше да бъдем непредсказуеми в определени моменти”- казва след мача Юрген Клоп.

„Барселона“ не намери отговор на това, което и се случи.

,,Целият мач беше прекалено много. Беше огромен! Ние играхме може би срещу най-добрия отбор в света. Да победим беше трудно, но да победим с чиста мрежа… Не знам, те го сториха. Невероятно е !” – продължава Клоп.

,,Видях как Джеймс Милнър плаче на терена след мача. Това значи толкова много за всички нас. Това е най-добрата фаза на футбола. Това са важните неща в света. Да създадем тази емоционална атмосфера е толкова специално. Заслугата е на футболистите.”

,,Миксът от потенциал и невероятни сърца е микс, който не съм виждал никога преди това. Ти трябва да си уверен в мач, като днешния. Дивок и Шакири не играеха много до този момент през сезона. Те направиха невероятно представяне и това беше толкова важно. Това показва на какво е способен футболът. Толкова е хубаво, наистина е толкова хубаво!”- добавя Клоп.

Това са едни от най-прекрасните думи, казани за футбола, от един от най-големите човеци и треньори, стъпвали в неговия свят – Юрген Клоп. Той е вдъхновителят, който превърна тези момчета в мъже, готови да оставят и последната капка кръв от своите сърца на терена. Той е човекът, който след всеки мач, прегръща играчите като свои деца. Той е човекът, който се възхищаваше на феновете, когато дойде в „Ливърпул“ и които сега са влюбени в него и  в това, което прави. За тях и за отбора.

Едва ли някой друг, освен играчите на „Ливърпул“ и техният треньор, е вярвал, че подобен обрат е допустим. Съмнявам се, че в тази нощ някой в „Ливърпул“ е спал.

В това е великата магия на най-великата игра!

Велик „Ливърпул“!

Христо Рашев