Славейковци бяха достойни съорганизатори на мащабния Географски фестивал

Шестокласникът Ивайло Жеков от 2 ОУ“П.Р.Славейков“ се класира на първо място като индивидуален състезател в преминалия съвсем наскоро Географски фестивал /20-21 април/ в Града на липите. „Индивидуалното състезание бе много интересно – разказва преподавателката по география в училището Анелия Загорчева. „То се нарича „Разходка с изненада“. Студенти-доброволци развеждат участниците из града-домакин и им разказват за историята му. След това състезателите решават тест върху историята на Стара Загора. Ивайло е дете с разностранни интереси, изключително интелигентен, много любознателен, с много услужлива памет. Има интереси извън учебния материал и това пролича и в представянето му. Не съм го подготвяла дълго за това участие, трябваше само да го мотивирам да се включи. Много се гордеем с успеха му. Представянето на нашите ученици в Географския фестивал и като отбор, заедно с възпитаници на Търговската гимназия, също е добро като за първи път. Отборите-участници са от гимназисти, а ние сме основно училище, затова бяхме заедно. Нужни са наистина много богата култура, специално по география, много познания, много сериозна подготовка“ – споделя Анелия Загорчева.

„Като училище-съорганизатор на това последно издание на Фестивала, сме много горди. Гости и участници от много градове споделиха, че сме вдигнали летвата много високо. Концертът с наши възпитаници, който изнесохме на сцената на Операта за откриването на Фестивала, бе наистина събитие. Много емоционален и силен сценарий на преподавателя по български език и литература,  Маргарита Банова, въздействаща мултимедия, изготвена от преподавателя по информационни технологии Владимир Илиев. Показахме отново – на себе си, че сме безупречно сработен екип. А на другите – че всяка продукция на Второ основно училище „П.Р.Славейков“ винаги е на високо ниво“ – разказва Милена Желязкова, директор на училището.

Поради изключителния интерес към спектакъла, в който участват формации на училището, Ансамбъл „Загорче“, Балетна студия „Па де Кре“ /и двата състава с много славейковчета в тях/  той ще бъде повторен на 8 май от 18 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора.

Послепис: Но на хубостите, изработени от учениците на Второ основно, няма как да се насладите, защото Великденският базар събра половината град на откриването си в Операта и всичко бе светкавично изкупено!

Уляна Кьосева