„Усмивката на Моцарт“ – нов учебно-образователен спектакъл на възпитаници на школи при НЧ“Родина 1860″

„Усмивката на Моцарт“ е новият учебно-образователен спектакъл на Музикална школа и Театрална студия „Фантазио“ с ръководител Елена Азалова при Народно читалище „Родина 1860“.

Идеята за проекта е на директора на Музикална школа при читалището Мария Кирекчиева и се посвещава на 65 години от създаването на школата.

Сценарият и режисурата са дело на актрисата Елена Азалова, хореографията – на Ромина Славова. Участват деца от класовете по пиано на музикалните педагози: Грета Анастасова, Светла Данева, Деница Георгиева и Мария Кирекчиева.

Този спектакъл на читалището за пореден път обединява усилията и таланта на децата от две различни изкуства, които, взаимно обогатявайки и допълвайки се, създават един по-съвършен и въздействащ художествен продукт с помощта на различните изразни средства. Проектът е подкрепен в Културния календар на Община Стара Загора.

Моцарт е един от най-великите композитори на всички времена, като оставя в наследство на човечеството богато творчество: 41 симфонии, серенади, дивертименти, маршове и танци, 27 концерта за пиано, 5 концерта за цигулка и много концертни творби за флейта, обой, кларинет, фагот и тромпет, камерна музика и повече от 30 сонати, 16 меси, много кантати и оратории, арии, канони и няколко гениални опери, сред които „Дон Жуан“, „Вълшебната флейта“, „Сватбата на Фигаро“.

Премиерата на „Усмивката на Моцарт“ е на 20 април 2019г. (събота), от 19:00 ч. в залата на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора.

„Да пишеш музика е много повече от работа…

Това означава да живееш…!“

Участват: Тимотей Вълков, Теодора Вълкова, Рая Добрева, Марта Добрева, Мая Пенкова, Виктор Стоев, Георги Соколов, Мартин Гешев, Мартин Костов, Анна Петкова, Максим Йорданов, Виолина Златанова, Мария Колева, Полина Русева, Димитър Божинов, Алегра Василева, Никол Първанова, Христиана Делчева, Даная Владимирова, Ивет Георгиева, Борислава Василева