„Сън в лятна нощ“ е премиерата на Младежка театрална студия „Движение“. На 1 май.

На 1 май (сряда) от 19:00 часа в залата на НЧ “Св. Климент Охридски 1858“ заповядайте на една много специална премиера. В Стара Загора вече втора година съществува, реализира представления и печели награди Младежка театрална студия „Движение“ с художествен ръководител Светла Тодорова, актриса в Драматичен театър “Гео Милев“.

„Реалност или илюзия, любов или измама, богатство или бедност, подправени с няколко капки от магията на съня, които смесват всички съставки и настава невероятна бъркотия в „мозъчната ни кутия“. Пиесата е писана между 1590 и 1596 г. Описва събитията около сватбата на Тезей (херцог на Атина) и Хиполита и приключенията на четирима влюбени младежи и една група от шестима самодейни актьори, които под въздействието на магия прекарват една незабравима лятна нощ в атинските гори“ – разказва Светла Тодорова.

„Сън в лятна нощ“ е една от най-известните творби на Шекспир. Представлението ни пренася в епохата на Ренесанса с костюмите и музиката на Жан-Филип Рамо, танците… Изключително интересно е и за децата ,които играят и за зрителя, защото желанието ни е да се доближим максимално през съвременната ни чувствителност до времето, в което е живял и творил Шекспир! Благодарна съм много за подкрепата на НЧ “Св. Климент Охридски 1858“, ДТ “Гео Милев“, на автора на костюмите за пиесата – Иванка Иванова, на Георги Генов, който направи музикалната среда, на моята колежка  в театъра и приятелка Миленка Сотирова. Специалната ми благодарност е за Соня Хараланбева- начален учител в VI ОУ “Св. Никола“, с която работим в сътрудничество вече няколко години и нейните деца продължават да се развиват при мен, когато преминат в прогимназиална степен!“ – сподели за Долап.бг Светла Тодорова. Тя е убедена, че „за да се случи подобен празник, в който децата да са в центъра на събитието, е нужно културните организации и местни лица, подкрепящи театъра да си подават приятелски ръце!

В постановката „Сън в лятна нощ“ участват  учениците: Стилян Славов, Светломир Петков, Даниел Неделчев, Теодор Тодоров, Йордан Йовков, Димо Тодоров, Димитър Димитров, Никол Монева, Елизабет Тодорова, Натали Монева, Светлана Русенова, Росица Бъчварова, Виктория Славова, Ива Георгиева, Нели Георгиева.

„Сън в лятна нощ“ е третата премиера на Младежка театрална студия „Движение“. Преди две години бе реализирана постановката “Обличането на Венера“ от Добри Жотев, а след нея и “Де е България” по повестта “Войвода” на Любен Каравелов и стихове на Христо Ботев. Студията участва в два театрални фестивала миналата година – “Малкият принц” – Велико Търново и “Сцена край морето” – Поморие. Стилян Славов получи награда за най-добра поддържаща роля в представлението “Обличането на Венера” – от фестивала “Малкият принц” – Велико Търново.

Заповядайте на премиерата на младите хора на 1 май от 19:00 часа в салона на НЧ “Св. Климент Охридски 1858“!

Уляна Кьосева