Областният управител посади дръвче в училище

На 17 април 2019 г. областният управител Гергана Микова посети Основно училище „Кирил Христов“ Стара Загора. Заедно с третокласници тя засади в двора хималайски кедър. Наскоро учениците се включили активно в кампанията „Млад лесовъд“. За своя труд и старание, те получили награда – малкото иглолистно дръвче.

След това г-жа Микова и директорът на училището Господин Балъкчиев откриха символично новата „Алея Стара Загора“ на четвъртия етаж. Коридорът на етажа е изцяло посветен на Стара Загора и на именити художници, поети и писатели, чийто живот е свързан с града. Стените са боядисани в зелен цвят и са украсени със знамена с герба на Стара Загора, Флайъри разказват интересни моменти от биографиите на известните творци. Има и откъси от стихове, повечето от които учениците изучават в часовете по литература.

По подобен начин са решени и коридорите на останалите етажи в сградата. Първият е посветен на България и нейната история, а вторият – на историята на обединена Европа.

Г-н Балъкчиев показа на областния управител и музейната сбирка, посветена на патрона на училището – големия български поет и писател Кирил Христов. В нея отскоро присъства и неговият оригинален пръстен, който наследници на твореца дариха на 22 март.

„Щастлива съм, че днес бях ваш гост. Вашето училище е доказателство, че когато нещо се прави с любов и желание, то се получава. Явно тук работи прекрасен екип от млади хора с иновативни идеи, благодарение на които ОУ „Кирил Христов“ може да се нареди достойно до най-добрите европейски училища“, каза г-жа Микова.

Мадлен Пеева