Европейският магазин „Genesis” облича клиентките си в сбъднати мечти

Най-модерният и иновативен европейски магазин за дамска мода „Genesis”, в Стара Загора, отвори врати за многобройните си почитателки в чисто нов вид и с нова пролетно-лятна колекция. В навечерието на великденските празници и настъпващите най-усмихнати сезони, млади супер дизайнери сътвориха нова, неузнаваема визия на салона. Сега той е просторен, светъл, със специално осветление и климатизация, а в същото време уютен и примамлив като хубава жена. Цветовата гама на стените е в синхрон със сезонните тенденции – бледо розово до бяло. Светли са и витрините, аранжирани по възможно най-елегантен начин. Има още кът с масичка и диван за разговори, за изчакване или разглеждане на каталозите на фирмите, с които магазинът работи. Ако избраният тоалет по каталог липсва в магазина, може да бъде доставен. Сега стратегията е да се пътува всеки месец до Италия. Ако клиентка хареса нещо от каталога, може да бъде доставено само и единствено за нея. Звучи тиха класическа музика. Ухае на море и нар.

Посреща Ви лично собственичката и управител на „Genesis”, Жени Мартинова-Динева. Тя е харизматична, млада, красива жена с манекенски размери, с вродено чувство за естетика и хармония. За нея клиентките са приятелки и драги гостенки. В дружеския разговор с тях узнава непосредствено вкуса им, претенциите и желанията им, ,, отгатва“ намеренията им. Тук всичко е спокойно, лежерно, обещаващо. Вниманието, уважението, търпението и грижовността са впечатляващи. На колоната четем елегантно написан текст: „We are dressing you in dreams” (“Ние Ви обличаме в мечти“ ). И наистина всичко тук е сбъдната мечта.

Пролетно-лятната колекция е от Италия, Турция и разградската българска фирма ,, Inisess“.

Това лято основно се налага розово и бежово във всичките им нюанси. Опитва се да влезе и екрюто. Материите са много леки – основно памук и коприна. Ленът отново е премесен само с памук. Т.е. леки и прохладни са материите.

В момента в „Genesis” се предлагат три вида стока: за ежедневието – за работещите жени в администрации, банки и пр. от разградската фирма „Inisess“. Това са костюми в комбинация от сака с панталон, с рокля, с пола и риза. Т.е. при добро съчетание, дамата може да изглежда всеки ден в различен тоалет.

Спортно-елегантната визия изцяло е от Италия. Това са добре подбрани сетове, които всяка жена би носила през деня и вечерта– леки и комфортни панталони, туники, рокли, блузи и манта.

Елегантните вечерни тоалети – за официални вечери и коктейли – са също предимно от Италия и две известни дизайнерски турски марки.

Всъщност в “Genesis” бройките от модел са по една, максимум по две, разбира се в различни размери. Т.е. моделът не се повтаря. Всички дами искат да бъдат уникални и затова тук се предлагат мечтаните дрехи, модерни, шик, удобни и единствени.

Genesis” предлага и прекрасни, италиански, бутикови шалове от коприна и вискоза. Всички са уникални и единични бройки. И при тях не се допуска компромис.

На две италиански марки са съвършено новите за българския пазар чанти. Едната фирма работи само с естествена кожа, другата – с еко материали.

Тъй като цената, предлагана от фирмата е малко по-висока, поемам 30% по-ниска цена, докато се наложат чантите на българския пазар“, категорична е г-жа Динева.

Да се общува с Жени Мартинова-Динева е истинско удоволствие. Максимално информирана е за всички модни тенденции. В бранша е от 15 години и добре знае къде какво се търси и как може да го осигури на клиентелата си.

С радост и удоволствие зареждам магазините си със стока, което приемам като шопинг. Всъщност все едно е, че купувам дрехи за себе си, такива, които самата аз бих облякла, споделя голямата дама на модния пазар. – Пример за стил и качество са италианците, но много трудно ще ги стигнем като качество и вкус. Пък и все още малко българки имат възможност да си купуват и носят хубави, но скъпи дрехи.

Когато направих първия си магазин и започнах да пътувам до Италия, много исках да накарам и ние българите да се обличаме като италианците. Много време се опитвах, особено при мъжете, да наложа стила на италианския мъж – с шалчета, фишута, дънки, сака, елегантни ризи… Много ми харесваше, но претърпях пълно фиаско. Затова се отдадох изцяло на дамското облекло. Жените по природа сме по-адаптивни и с повече усет към красивото и практичното.

Genesis” e с широко отворени врати за всички момичета и дами, които искат да бъдат елегантни и забелязани. Ненапразно логото на витрината гласи: “Елегантност не означава да изпъкнете, а само да бъдете забелязана“, коментира Жени Динева.

Магазин „Genesis“ е в абсолютния градски център, срещу Универсалния магазин, на бул. „Цар Симеон Велики“ No 106. Работното време от понеделник до събота е сутрин от 10:00 ч. вечер до 19:00 ч., за да могат работещите дами да имат възможност, дори да не купят, да влязат и разгледат стоката, да изкажат мнения, да прекарат известно време в друга, позитивна среда. Това също е добра възможност за изграждане на естетика и усет към модното и красивото. В неделя работният ден е до 16:00 ч.

Посетете „Genesis”, за да си купите тоалета, с който няма да биете на очи, но ще бъдете запомнена и харесвана.

Росица Ранчева