Старозагорският омбудсман призовава за съпричастност към кампанията „Великден за всеки“

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми съграждани,

За четвърта поредна година се провежда националната кампания „Великден за всеки”, която се организира от омбудсмана на Република България Мая Манолова, насочена към подпомагане на възрастните хора.

В качеството си на местен обществен посредник и партньор се ангажирам на територията на община Стара Загора да призова заедно да подпомогнем  хората в пенсионна възраст, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденска надбавка поради размера на пенсията си.

Използвам възможността да ви поканя да бъдете наш съмишленик в настоящото издание на кампанията „Великден за всеки – Дари празник на баба и дядо”, в която отново ще се събират финансови средства и хранителни продукти за възрастните хора, нашите родители. Включвайки се в дарителската акция, имате възможност да посочите за коя община желаете да направите дарението, за да могат набраните финансови средства да бъдат справедливо разпределени във ваучери към възрастните хора-в случая в община Стара Загора. Ако решите да дарите хранителни продукти за пенсионерите от общината, ви информирам, че договорът за дарение ще е от Български червен кръст.

Тази година кампанията „Великден за всеки“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията като титуляр  е  Български Червен Кръст:

IBAN BG53UNCR70001522802795     банков код: UNCRBGSF

С възможността да излъчите SMS на номер  1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС  вие отново сте наш съмишленик.

Чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК www.redcross.bg

Оставам с надеждата, че ще се обединим, ще успеем да реализираме  благотворителната инициатива и ще бъдем добротворците, които да допринесат възрастните хора да посрещнат по-щастливо светлия християнски празник – Великден!

С уважение,

Надежда Чакърова-Николова

Обществен посредник на територията на община Стара Загора