Срещата с Първан Симеонов – първа в проекта „Красивите лица на Стара Загора“

ДОЛАП. БГ среща младите хора с „Красивите лица на Стара Загора“
Послучай 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора ДОЛАП.БГ  със съдействието на Община Стара Загора и Международен младежки център ще организира поредица от срещи-разговори с видни земляци под надслов
„КРАСИВИТЕ ЛИЦА НА СТАРА ЗАГОРА“
Целта е младите хора в неформална обстановка да се срещнат и разговарят с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си.
Срещите ще се провеждат веднъж месечно от 18:00 ч. в залата на Международния младежки център.

Първата среща на 28 март 2019 г. (четвъртък) от 18:00 часа е с Първан Симеонов – изследовател, публицист, граждански активист, директор на „Галъп Интернешънъл “.

Първан Симеонов е роден през 1982 г. в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а след това журналистика и политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Изследовател в областта на политическите партии, докторант по политология в СУ „Св. Климент Охридски“. Изпълнителен директор е на „Галъп интернешънъл болкан“. Част от мрежата на Института по социология „Иван Хаджийски“ и на клуба „Конрад Аденауер“. Участник в научни изследвания в различни области. Водещ на срещите е известният старозагорски журналист Росица Ранчева – отговорен редактор в сайта ни Долап.бг

На 18 април 2019 г. (четвъртък)  е втората среща  – с Негово високо преосвещенство старозагорския митрополит Киприан.
Срещите продължават и в следващите месеци:
м. май 2019 г. (30/31) – Антон Хекимян, журналист, водещ на предаването „Тази сутрин“ по БТВ.
м. юни  2019 г. (27) – проф. Минко Балкански, Почетен гражданин на Стара Загора, дарител в национален и регионален мащаб, създател на Международен научно-образователен център за ученици и студенти в старозагорското село Оряховица.
м. септември 2019 г. (3) Световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен гражданин на Стара Загора
м. октомври 2019 г. (31) Любомир Любенов, математик, основател и ръководител на Международната олимпиада за ученици „Математика без граници“, координатор за България на всички олимпиади в Азия.
м. ноември 2019 г. (28)  доц.д-р Алексей Стоев – директор на Центъра за слънчево-космически изследвания, дългогодишен директор на НАОП „Юрий Гагарин“, председател на Националния съвет на БТС, пещерняк и изследовател.
м. декември 2019 г.(19) д-р Райчо Гънчев – създател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, автор на исторически романи, на сценарии за филми и сам участник в тях.
Поради непредвидени обстоятелства, възможно е промяна на датите, за което предварително ще бъде съобщено.
Срещите са широко достъпни за всички желаещи граждани.
Заповядайте!
Dolap.bg