ДОЛАП. БГ среща младите хора с „Красивите лица на Стара Загора“

ДОЛАП. БГ среща младите хора с „Красивите лица на Стара Загора“

Послучай 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора ДОЛАП.БГ  със съдействието на Община Стара Загора и Международен младежки център ще организира поредица от срещи-разговори с видни земляци под надслов

„КРАСИВИТЕ ЛИЦА НА СТАРА ЗАГОРА“

Целта е младите хора в неформална обстановка да се срещнат и разговарят с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си.

Срещите ще се провеждат веднъж месечно от 18:00 ч. в залата на Международния младежки център, както следва:

м. март 2019 г. (28-ми) Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“

м. април 2019 г. (18-ти) Негово високо преосвещенство старозагорски митрополит Киприан

м. май 2019 г. (30-ти/31-ви) – Антон Хекимян, журналист, водещ на предаването „Тази сутрин“ по БТВ

м. юни  2019 г. ( 27-ми) – проф. Минко Балкански, Почетен гражданин на Стара Загора, дарител в национален и регионален мащаб, създател на Международен научно-образователен център за ученици и студенти в старозагорското село Оряховица.

м. септември 2019 г. (3-ти) Световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен гражданин на Стара Загора.

м. октомври 2019 г. (31-ви) Любомир Любенов, математик, основател и ръководител на Международната олимпиада за ученици „Математика без граници“, координатор за България на всички олимпиади в Азия.

м. ноември 2019 г. (28-ми)  доц. д-р Алексей Стоев – директор на Центъра за слънчево-космически изследвания, дългогодишен директор на НАОП „Юрий Гагарин“, председател на Националния съвет на БТС, пещерняк и изследовател.

м. декември 2019 г.(19-ти) д-р Райчо Гънчев – създател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, автор на исторически романи, на сценарии за филми и сам участник в тях.

Поради чрезвичайни обстоятелства, възможно е промяна на датите, за което предварително ще бъде съобщено.

Срещите са широко достъпни за всички желаещи граждани.

Dolap.bg