В 21 век енергийната медицина е път на технологиите  към /само/изцелението

Центърът за енергийна медицина в Пловдив се намира на ул.”Филип Македонски” 62. Това е малка уличка в сърцевината на града, приземен етаж на стара кооперация, дом, в който се е родила основателката му д-р Мариета Желева. Дом, който става дом и за хора с многобройни проблеми. Защото точно такова е усещане, когато прекрачиш прага – светло, топло, уютно, приветливо, слънчево, гостоприемно.

Посреща те д-р Мариета Желева, лекар със специалност „Кожни болести” и с над 25 години преподавателски стаж по специалността в Пловдивския университет. Преди години д-р Желева  се ориентира към методите за цялостно влияние и лечение на човека в неговото двуединство – Дух и Тяло. Първа в България започва да работи с уникалния апарат СКЕНАР. Д-р Мариета Желева работи в Центъра заедно със своята прекрасна дъщеря Пея Маданкова, която почти изцяло е поела квалифицираните процедури с апарата СКЕНАР.

В Центъра за енергийна медицина, в този Дом на розовата Надежда /както сама го нарекох/ , майка и дъщеря работят съчетано и въздействат целебно върху редица болести: вегетативна дистония, световъртеж, панически атаки, сърцебиене, тревожност, синузит, болки в кръста и дископатия, болки в рамена и лакти, отпадналост и умора, фобии, депресия, дихателна дистония, неврогенен мехур, деца…

Д-р Желева първо приема всеки  нов пациент, определяйки състоянието му чрез уреда Меди Скрин, който извършва меридианна диагностика по метода на Накатани. В едночасов разговор се обсъждат минали оплаквания, но и трудни моменти  в живота, които могат да се окажат ключови за решението на проблема.

След това, в последващите срещи, чрез методите на Енергийната психология,  пациентите отработват всички подсъзнателни блокажи на енергията, които пречат на нейното свободно движение в тялото и създават „благодатна” почва за развитие на различни болести и състояния.

Пея е усъвършенствала и е изключително добра във въздействието чрез апарата СКЕНАР . СКЕНАР е съкращение от Само-Контролируем-Енерго-Невро-Адаптивен-Регулатор и  е едно от последните достижения в областта на холистичното лечение (whole в превод цял, цялостно лечение). Специалисти смятат, че това е медицината на 21 век. Този метод включва лечение чрез електроимпулси на базата на меридианната диагностика. Меридианът е енергиен канал , подобно на кръвоносните ни съдове, все още не визуализиран от науката и обединява енергийно свързани органи. Енергийният дисбаланс на определен орган в много случаи няма повърхностна изява и не може да се докаже със средствата на традиционната медицина, от което следва и неправилно назначаване на лечение.

Но нека да спра дотук със сухите и повърхностни обяснения на методите, които се предлагат в Центъра за енергийна медицина! И нека заменя „доктор” с лечител, а „пациент” – с човек с проблем. Предлагам го, защото аз самата преминавам през курс на лечение в Центъра, за резултатите от който не се страхувам да заявя открито. И самата съм сигурна, че не се чувствам пациент и че нямам срещу себе си доктор в „светския”смисъл на тази професия:

Но нека да спра дотук със сухите и повърхностни обяснения на методите, които се предлагат в Центъра за енергийна медицина! И нека заменя „доктор” с лечител, а „пациент” – с човек с проблем. Предлагам го, защото аз самата преминавам през курс на лечение в Центъра, за резултатите от който не се страхувам да заявя открито. И самата съм сигурна, че не се чувствам пациент и че нямам срещу себе си доктор в „светския” смисъл на тази професия:

Повече за преживяното на един човек с проблем, за пътя му към здравето, ще разберете в следващия откъс. А междувременно може да посетите сайта на центъра https://energy-med.org и да се запознаете подробно с методите на лечение, както и с различните мнения на други хора с проблеми, които са преодолени.

Уляна Кьосева /споделеното е и преживяно/

 (Следва продължение)