Участвайте в Международен Фото Салон ПЛОВДИВ 2019

6-ти Международен Фото Салон ПЛОВДИВ 2019 е отворен за участие. Форумът се провежда под патронажа на FIAP, PSA, HPS и НСФА и е част от Културния календар на Пловдив за 2019 година , като се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Международният фото салон е в шест раздел а- отворен черно-бяла, отворен цветна, природа, фотожурналистика, портрет и тяло, моят град, която е и основната тема. Подтема да тазгодишното издание е Европейски столици на културата 1985-2023. Салонът не приема фотографии, които вече са участвали в предишните 5 издания, припомнят организаторите.

Пет членно жури ще реши на кого да присъди голямата награда- купа и 500 евро и още над 150 поощрителни награди.  Крайният срок за участие в конкурса е 6 май. Пълен регламент, календар, такси и видове плащане, жури, награди и онлайн участие на: http://www.photosalon-plovdiv.com

„Вече 5 години купата се печели от автори от далечни страни – Иран, Нидерландия, 2 пъти в Китай и Норвегия. Това е най-силния кадър на всяко издание, който се избира от журито от 10-12 фаворита на организаторите Рефлекси ООД. Силно се надяваме в това издание, купата най-сетне да увенчае с триумф български кадър и български фото творец. Ще бъде чудесен успех за салон Пловдив, тъй като градът ни е и Европейска Столица на Културата през 2019 година. Друго ново по линия на устойчивото ни партньорство с Община Пловдив (шеста, поредна година) е, че освен традиционната почетна диплома те добавиха и парична награда към нея. За тази награда Община Пловдив ще избере един кадър на български автор от целия фотосалон – т.е. от всички раздели. Във връзка с титлата, която градът ни носи, измислихме и още една опция. С обявяването на салона за отворен, предлагаме на всички, които мислят да се включат в шестото издание, промоция “Ранни птички” – за ранни записвания”, обявиха организаторите на събитието.