Танго-операта на Астор Пиацола – „Мария от Буенос Айрес“- с премиера в Стара Загора!

MАРИЯ ОТ БУЕНОС АЙРЕС – ТАНГО ОПЕРАТА НА АСТОР ПИАЦОЛА С ПРЕМИЕРА В СТАРА ЗАГОРА!

„Мария от Буенос Айрес“ – единствената танго опера, която  стъпи на българска сцена и стана част от официалната програма за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 гостува в Опера Стара Загора на 22 март от 19:00 часа.

Сюреалистичната опера от АСТОР ПИАЦОЛА – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес. Страстната история с библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат, е претворена от фантазията на режисьора ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА /„Дама Пика”, „Аз, Сизиф”, „Вграждане” и др., както и култовите постановки „Страх“, „Живота бяс, „1984“ и др. в Държавен куклен театър-Стара Загора/ в един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на ЛЮСИ ДЯКОВСКА. Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.

В операта „Мария от Буенос Айрес“ композиторът Астор Пиацола и поетът Хорацио Ферер разказват историята на тангото, неговата смърт и възкръсване. Чрез поетични и музикални образи и картини,  авторите изграждат паралел между съдбата на Исус от Назарет и Мария от Буенос Айрес.

Трупата на операта в Пловдив се готви месеци наред за спектакъла, а резултатът е един ярък и визуално мощен спектакъл, за който билетите в Пловдив и София са изчерпани месеци напред.

БИЛЕТИ за „Мария от Буенос Айрес“ в Стара Загора се продават на касата на Операта, на касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg

„МАРИЯ ОТ БУЕНОС АЙРЕС” – танго опера

музика: АСТОР ПИАЦОЛА

текст: Хорасио Ферер

Премиера за България

Диригент Константин Добройков

Режисьор          Веселка Кунчева

Хореограф        Явор Кунчев

Сценография и костюми Мариета Голомехова

Солисти: Люси Дяковска, Момчил Караиванов, Живко Джуранов

Бандонеон: Калоян Куманов

Оркестър, хор и балет на Опера Пловдив

By arrangement with Warner Chappel Music Limited