Младият омбудсман на Стара Загора стана част от националната мрежа на обществените посредници

Първият в страната млад омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и заместникът ѝ Калоян Максимов вече са част от мрежата на обществените посредници в България. Младите хора, които са връзка между учениците и институциите, заеха позицията в края на октомври миналата година, след проведен конкурс по инициатива на старозагорския омбудсман Надежда Чакърова. Днес те се срещнаха с обществените посредници от общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Елин Пелин и в тяхно присъствие получиха официалния знак за принадлежност към мрежата.

Работното посещение в Стара Загора на 10-те омбудсмани е по покана на старозагорския им колега Надежда Чакърова и включва редица срещи, в които да бъде почерпен опит и добри практики за решаването на разнородните казуси, с които хората търсят помощ от тях.

Когато има добра комуникация между различните институции, включвайки и младите хора в това число, работата се върши и има резултати. Градовете ни се променят към по-добро“, приветства ги в Община Стара Загора зам.-кметът Иванка Сотирова. В съвместната среща участва и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той обобщи полезността от съвместните изнесени приемни за граждани, които организират в селата заедно със старозагорския омбудсман и секретаря на Общината Делян Иванов.

Красимира Кънева