В Стара Загора посрещат Нова година с наздравица в Операта и концерт на Ибряма

Световноизвестният кларинетист Иво Папазов-Ибряма ще весели на открито старозагорци в новогодишната нощ. На обновения площад пред общината те ще посрещнат 2019 година в компанията на прочутия музикант и неговия оркестър „Тракия“. Обявеният начален час е 23:30.

Очаква се кметът на Стара Загора Живко Тодоров също да се присъедини към празнуващите и да отправи новогодишен поздрав към тях. Празнични хора и илюминации ще допълнят настроението на хората на площада.

За трети път в навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18:00 часа започва  „Новогодишна наздравица в Операта“.  Празничният концерт-спектакъл е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера – Стара Загора творческа 2018 година.

В него участват солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални участници са актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. Празничното великолепие ще бъде допълнено от изпълненията на Балета на Държавна опера  – Стара Загора на фрагменти от балетите „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“.