ОУ „Кирил Христов“ награди най-добрите си историци

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници ОУ „Кирил Христов” Стара Загора организира среща на учениците – първенци в Националното състезание „Моята Родина”. В него те доказаха своите познания по история на България.

Училището представено от Адриана Марчева, Александър Иванов, Деница Минкова, Елена Павлова, Йоана Пандовска, Катерина Вецова, Моника Генова, Никола Николов, Николай Колев, Радослава Манчева, Самуил Червилов, Самуил Янков, Сара Цаневска и Христо Колев, в края на първи кръг бяха наградени с два златни и три сребърни медала и девет сертификата за участие.

Наградите на участниците бяха връчени лично от Красимир Червилов – зам.-областен управител на област Стара Загора и Мария Цоловска – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Стара Загора.

В непринуден разговор между отличените в състезанието и гостите се присъедини и главен учител Марияна Тодорова, подготвила учениците за събитието. Момчетата и момичетата споделиха за интереса си към историята, мотивацията им да четат книги с исторически теми и желанието им да участват в подобни състезания.

Г-н Червилов изказа мнение, че да се познава историята на собствения народ е родолюбиво дело.

Г-жа Цоловска обърна внимание на високия професионализъм и отдаденост на учителката по история за мотивацията на учениците.

Участниците в състезанието изказаха желания за бъдещо участие в следващия кръг на състезанието. Директорът Господин Балъкчиев напомни, че ОУ „Кирил Христов” е единственото училище в града, което участва в Националния кръг на олимпиадата по История и цивилизации. Това му дава правото да работи по Национална програма „Ученически олимпиади и състезания”, модул „Осигуряване обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” с ръководител главен учител Марияна Тодорова.

Dolap.bg