Три красиви предколедни вести от Второ основно училище „П.Р.Славейков“

  • С готовност и с въодушевление славейковци се включиха в инициативата “ Чудната елха“ на Омбудсмана на Стара Загора Надежда Чакърова. Много подаръци ще зарадват децата от социалните домове – ученици и учители от Второ основно училище „П.Р.Славейков“ събраха дрехи, лакомства, книжки, играчки. На специално тържество тази седмица в училището, на което присъства и Надежда Чакърова, възпитаниците от подготвителна група пяха и поздравиха г-жа Чакърова за прекрасната идея, всички заедно да доставят радост на децата лишени от родителска грижа.
  • Радосвета Банкова (VII а) и Деница Генчева (VII а) от Второ основно училище „П.Р.Славейков“, завоюваха съответно първо място и трето място в категория „Мултимедиен проект“ на тема „140 години Турско-Руска Освободителна война“. В четирите направления на националния конкурс (есе, стихотворение, рисунка и мултимедийна презентация) участие взеха общо 840 деца от цялата страна. Отличените бяха наградени с грамоти и парични награди. Конкурсът е организиран от КПД „Родно Лудогорие“, гр. София, и клуб „Родолюбие” при ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Попово, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.
  • За най-активен читател в Детски отдел на РБ „Захарий Княжески“ бе номиниран Николай Златанов, ученик в 3.б клас на ІІ ОУ „Петко Р. Славейков”. През 2018 г. той е прочел 99 книги – задължителна литература, любими детски поредици, математически тестове, английска литература – енциклопедичен читател! Николай живее и учи близо до библиотеката и тя е неговото любимо място.