Дядо Коледа идва в Операта със „Снежанка и седемте джуджета“

Наближават коледните и новогодишни празници. Време за пожелания, нови надежди и много подаръци. Държавна опера – Стара Загора се включва с радост в празничната еуфория и продължава да се старае да сбъдва желания.

Балетът на Държавна опера – Стара Загора заедно с децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ ще представи в навечерието на Коледните празници “Снежанка и седемте джуджета” от Александър Йосифов. Приказният балет по едноименната приказка на Братя Грим ще оживее на сцената на Държавна опера – Стара Загора на 20 и 21 декември от 19:00 ч. Жизнерадостната музика на балетния спектакъл “Снежанка и седемте джуджета” е на композитора проф. Александър Йосифов, написал многобройни мюзикъли за деца по сюжетите на най-популярните и обичани приказки. Хореографията е на примабалерината и художествен ръководител на Балета на Държавна опера – Стара Загора Силвия Томова. Декорите и костюмите са предоставени от Държавна опера – Русе. Ярките костюми, издържани в концепцията на “Уолт Дисни”, са дело на Първолета Чавдарова-Летиция, а сценографията е на Иван Токаджиев. Пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи  приказка. Хореографът Силвия Томова използва виртуозно стилни театрални и танцови похвати – влага типична за хореографския си почерк неповторима чувственост и лирика и подсилва контраста в изобразяването на колоритните приказни персонажи с доза хумор и ирония, граничещ с гротеската.

На 20 декември Анелия Димитрова и Фиорди Лоха ще бъдат Снежанка и нейният любим Принц, а на 21 декември в тези роли ще танцуват Нанако Имаи и Франческо Бориело (за първи път). В ролята на Кралицата – Ромина Славова, Вещицата ще бъде Харука Суга, Александър Желев – слугата Пези, Ловецът – Станко Танев. Участват още солистите и кордебалета на Държавна опера – Стара Загора, децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“.

 Дядо Коледа очаква децата на сцената!

Само за родители!

Заедно със спектаклите на балета „Снежанка и седемте джуджета“,  Държавна опера – Стара Загора ще поднесе още едно приказно преживяване на своите най-малки почитатели. След представленията, Дядо Коледа ще дойде на сцената заедно със Снежанка. Джуджетата ще раздадат подаръци, които ще бъдат изнесени от тяхната къщичка-работилница. Родителите, които искат да изненадат допълнително своето дете, могат да оставят опакован и надписан подарък на касата на операта с датата на посещение на спектакъла на балета „Снежанка и седемте джуджета“.