Предколеден маратон стартира Старозагорският куклен театър

Както всяка година, в навечерието на коледните и новогодишните празници, почти в края на 2018 г., верният приятел на всички малки, големи и още по-големи деца Държавен куклен театър Стара Загора, специално е подготвил не един, не два, не три, а цели четири спектакъла за любимите си зрители. Това съобщи за dolap.bg директорът на театъра Дарин Петков. – Прекрасните пиеси са „Обущарят и джуджетата“ по приказката на Братя Грим, авторският спектакъл „Коледата на Мечо“ на Теодора Попова, образователно-развлекателната постановка „Желанията на Дядо Коледа“ и новата продукция „Коледен концерт“. „Концертът“ ще се играе само на сцената на Кукления театър. Всички родители, баби и дядовци, които искат детето им да се срещне с Дядо Коледа, да получи подаръка си от истинския белобрад старец, могат да направят това само на сцената на театъра в съботните и неделните дни.

С другите заглавия ще се посещават детски градини и училища в Стара Загора и областта. За времето от 10 до 23 декември 2018 г. от 50 места са поканили най-добрите куклари да гостуват на децата. Е, как да се откаже на най-красивите, най-възпитаните и най-любознателните малчугани и техните госпожи?!

За да смогнат да задоволят всички желания са сформирани четири актьорски екипа, които с електрошейни ще препускат навсякъде, където са желани и очаквани.

Под секрет узнахме, че Кукленият театър има директна връзка със самия Дядо Коледа, и за много места са се договорили да изненадат приятно някои дечурлига от детски градини.

Хей, малчугани, гответе песни, танци, стихотворения и други художествени номера, за да се отсрамите пред чаканите гости. До после!

Росица Ранчева