Старозагорски деца помагат на болно момиченце

Децата от подготвителните групи и втора група на Детска градина №34 „Райна Княгиня“ в Стара Загора навръх Никулден поднесоха на гостите в залата на Държавен куклен театър един незабравим спектакъл на добротата и обичта.

„Посвещаваме този спектакъл на Калина, която се нуждае от операция на крачето”, казват 6-годишните деца от подготвителна група, част от която е малката Калина. Тя страда от костно-мускулна аномалия на дясното краче. Парите от всеки закупен от зрителите билет  ще помогнат за следващите няколко операции. Общата сума, необходима за лечението на момиченцето е 20 000 лв.

На концерта бяха представени всички фолклорни области на България с характерните за тях песни и танци. Малките възпитаници на детската градина пяха и танцуваха благотворително за своята приятелка Калина Яворова Стоянова, която геройски премина първото си изпитание. Малката чаровница вече се възстановява и изпраща поздрави на своите приятели.

В своята благородна мисия екипът на Детска градина №34 „Райна Княгиня“ получава подкрепа от родители, колеги от Детска градина „Буратино“ град Божурище, книжарница „Макси микс“, Държавен куклен театър – Стара Загора. Желанието на всички е да помогнат на едно прекрасно дете, което трябва да живее пълноценно.

Росица Въльовска